Фондация Пловдив 2019“ представи идеята си за откриващия спектакъл  на

...
Фондация Пловдив 2019“ представи идеята си за откриващия спектакъл  на
Коментари Харесай

Кой падна от сцената на Пловдив 2019“?

Фондация " Пловдив 2019 “ показа концепцията си за откриващия спектакъл  на 12 януари. На дописката си сложих заглавие: " 1000 пловдивчани се качват на сцената на " Пловдив 2019 “. Един гамен от времето на Славчо Атанасов написал изпод: “ И ще паднат, както се е срутила вавилонската кула на прегрешението! “ Сложил и изумителен знак идиотът, като че ли вижда по какъв начин кулата, която ще бъде инсталирана за откриването, рухва. Той желае да рухне и това, което тяхното клозетно ръководство не съумя да съсипе.

Идиотско осъществяване. Но те такива си останаха – озлобени, нагли и недоволни, към този момент осма година.  Единственото им свястно занятие е да вървят с тоалетна хартия под мишница. Не че тя ще ги избави, само че придава по-мек и бутафорен тип на позора им. За тях погрешните неща постоянно бяха изписвани с огромни букви, а същинските с дребни. Не проумяха, че казусът не  в размера на шрифта, а в размера на истината.

А за Вавилонската кула внимание обърнаха няколко представители на евангелистките църкви в Пловдив в писмо до кмета. Според тях оприличаването на кулата за откриващото събитие с Вавилонската кула – кой знае откъдето пристигна това, е греховна мисъл.Те напомнят написаното в Библията, че решението за градеж на Вавилонската кула е протест против Бог и израз на човешката горделивост. Това било обратно на Господ, който разбъркал езиците на хората и те престанали да градят кулата и в последна сметка ги разпръснал по лицето на цялата земя. Вавилонската кула и мотото " ЗАЕДНО “ са несъвместими, считат религиозните водачи. Така е, само че и никой не издига Вавилонски кули. Кулата за откриването на " Пловдив 2019 “ е пловдивската кула - знак на грандиозния триумф на Пловдив и пловдивчани.

А тези, които изпълзяват от Славчовия град, чакат с приятност всичко да се срути. Защото те нищо не съградиха. И ще паднат тези пловдивчани от сцената, настояват идиотите, потънали в грях. Не, пловдивчани ги смъкнаха от сцената  и в този момент се държат като диверсанти. Саботират града си и го вършат с приятност, с която го бяха трансформирали в партизанска землянка.

Сега кулата щяла да рухне. А всичко рухна преди осем години – лигавата им клозетна власт, построена на изменничества и управническа импотентност. Тези ли са моралните съдници? Свалете ги от сцената вечно!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР